Je bekijkt nu 4 Tips voor plantaardige melk bij jouw koffie
Lees in deze blogs de vier tips over plantaardige melksoorten

4 Tips voor plantaardige melk bij jouw koffie

Er komen steeds meer plantaardige melksoorten op de markt en het wordt steeds bekender. In de steden hebben ze de ‘normale’ melk al vervangen voor andere melksoorten en is de haver cappuccino het nieuwe normaal geworden. In deze blog vier tips voor plantaardige melk bij jouw koffie.


Zijn plantaardige melksoorten het nieuwe normaal?


Er komen steeds meer plantaardige melksoorten op de markt en het wordt steeds bekender. In de steden hebben ze al de ‘normale’ melk vervangen voor andere melksoorten en is de haver cappuccino het nieuwe normaal geworden. Het is de trend van nu: plantaardige melksoorten. Benieuwd waarom je over kan gaan op plantaardige melksoorten en welke verschillende soorten er allemaal zijn? In deze blog vertellen wij je er alles over! 

Waarom kan je kiezen voor plantaardige melksoorten?


Voor de smaak

Plantaardige melk kan hartstikke lekker zijn! Zo is amandelmelk wat zoeter en heeft havermelk de heerlijke smaak van havermout en voor de kokos liefhebbers onder ons is kokosmelk de oplossing!

 

 Bron: Poore & Nemecek (2018), Science

Duurzaamheid

Vele mensen drinken plantaardige melk omdat het duurzamer is dan koemelk. In 2018 hebben Poore en Nemecek (2018) van science.org een duidelijk overzicht van de milieu impact van je glas melk gemaakt. Op deze afbeelding kan je goed de verschillen zien tussen de (plantaardige) melksoorten. 

 

Welke plantaardige melksoorten zijn er? 


Sojamelk


Misschien wel de bekendste ‘’plantaardige’ melksoort: sojamelk. Dit komt doordat sojamelk qua voedingsstoffen het meest vergelijkbaar is met koemelk. Sterker nog van alle plantaardige melksoorten bevat Sojamelk de meeste eiwitten en onverzadigde vetten. Sojamelk wordt gemaakt van sojabonen en komt uit Europa, Canada of Zuid-amerika. Doordat sojamelk enorm romig is, is het perfect om te schuimen voor je latte of cappuccino! 


Amandelmelk


Het zal je vast niet verbazen maar amandelmelk wordt gemaakt van amandelen. Amandelmelk bevat veel calcium en bevat vergeleken met andere melksoorten weinig calorieën (bij ongezoete amandelmelk). Amandelmelk heeft een uitgesproken, zoete smaak. Er zijn verschillende meningen over of amandelmelk lekker is in je koffie. Sommige mensen vinden de smaak te uitgesproken of vinden dat de melk niet romig genoeg is. Tip: Neem barista amandelmelk voor je latte of cappuccino, dan schuimt de melk zeker weten!


Havermelk


Je hebt vast wel eens gehoord van een ‘’havercappu.’’ Havermelk is een van de bekendste melksoorten voor in je koffie. Het zal je verbazen maar havermelk wordt gemaakt van haver, waardoor het vele eiwitten, vezels en mineralen bevat. Havermelk schuimt goed, zeker als je de barista variant hebt en is daarom perfect voor in je koffie!


Kokosmelk 


Het is niet de kokosmelk die je kan kennen van de curry’s maar we hebben over kokosmelk speciaal voor je koffie! Het is een heerlijk tropische toevoeging aan je koffie. Het is wel een van de ongezondste plantaardige melksoorten doordat er meer suiker in zit. Dat hoeft de pret niet te drukken want anders dan andere melksoorten dat is het zeker. 

Over smaak valt niet te twisten dus kies jouw favoriet. Eén ding weten we zeker de duurzame Anders Koffie in combinatie met een (plantaardige) melksoort is zeker een aanrader.

Geef een reactie