Je bekijkt nu Afvallen door het drinken van zwarte koffie
zwarte koffie

Afvallen door het drinken van zwarte koffie

Lekkere koffie drinken en afvallen. Dat klinkt als een feestje voor ons! Maar zijn de geruchten echt waar dat je kan afvallen door het drinken van zwarte koffie (zonder melk, suiker en zoetstoffen)? In deze blog bespreken we alles over afvallen door het drinken van koffie!

Uit onderzoek is gebleken dat het drinken van een kopje koffie voor een actieve sportsessie inderdaad in verband staat met afvallen. De proefpersonen van dit onderzoek namen een kopje 3 milligram koffie in voor een sportsessie en deze personen verbranden meer vet dan de proefpersonen die dit niet deden. Volgens dit onderzoek is het zeer voordelig om een kopje koffie in de ochtend te drinken en dan in de middag te sporten. 

Maar hoe komt het nou dat koffie zorgt voor vetverbranding? Het antwoord is simpel: de suikerspiegel stijgt, je hebt minder honger en het metabolisme stijgt. Hoe sneller je metabolisme werkt, hoe sneller je lichaam voedsel afbreekt en omzet in energie. Door koffie stijgt je metabolisme, waardoor je meer energie hebt en dus extra hard je best kan doen tijdens het sporten. 

Naast dat koffie je meer energie geeft, bevat het ook goede stoffen. In een kop koffie zitten veel goede stoffen. Zo bevat koffie veel antioxidanten, dit is goed voor je immuunsysteem! Het zal je vast verbazen maar de meeste mensen halen meer antioxidanten op uit koffie dan uit fruit en groenten.

Wel is het enorm belangrijk dat je 1 a 2 glazen water bij je koffie drinkt. Niet alleen om af te vallen maar vooral voor je hersenen. Wanneer je koffie drinkt, neemt het vocht af in je hersenen. Daarom is het enorm belangrijk voor je hersenen om water te drinken. 

Er is nog weinig onderzoek gedaan naar de effecten van het drinken van koffie en afvallen. Het is dus lastig om een uitspraak te doen of dit echt werkt. Maar je kan het natuurlijk altijd proberen om voordat je gaat sporten en kopje koffie (met een glas water) te nemen! 

Link naar onderzoek: (https://www.researchgate.net/publication/348320427_Caffeine_increases_maximal_fat_oxidation_during_a_graded_exercise_test_is_there_a_diurnal_variation)

Geef een antwoord