Je bekijkt nu Wat hebben Anders Koffie en Forest Green Rovers gemeen ?
Anders Koffie en duurzaamheid

Wat hebben Anders Koffie en Forest Green Rovers gemeen ?

Niet veel zou je denken maar net zoals de koffiewereld, staat de Engelse voetbalwereld niet bekend als milieuvriendelijk. Anders Koffie doet dat anders maar ook de Engelse voetbalclub Forest Green Rovers bewijst dat het anders kan. 

De Verenigde Naties hebben de Forest Green Rovers uitgeroepen tot ‘s werelds eerste klimaatneutrale club. Zo is het veld biologisch, de ploeg rijdt in een elektrische bus naar uitwedstrijden, er wordt gebouwd aan een houten stadion, het menu is veganistisch, de borden langs de zijlijn maken reclame voor ecoproducten en de groen-zwarte shirts die de spelers dragen zijn gemaakt van hergebruikt plastic en koffiedik. 

T-shirts gemaakt van hergebruikt plastic en koffiedik. Wist jij dat je shirts kunt maken van koffiedik? Wij wisten dit nog niet! Maar vinden het enorm inspirerend dat deze voetbalclub op originele en andere manieren zijn verantwoordelijkheid neemt voor de aarde, net zoals Anders Koffie. 

Je hebt vast wel eens gehoord van de Anders Koffie natuurzeepjes. Ook deze worden gemaakt van koffiedik. Zo is het cirkeltje weer rond. Een relatief nieuw product, gemaakt in Zwolle bij Hof van Breecamp van het Anders koffiedik. Een prachtig circulair product dus! De kleine variant (70 g) is €3 en de grote variant (120 g) is €5. Via de webshop kun je dit Anders Koffie natuurzeep bestellen. 

‘’ Ik vind het de normaalste zaak van de wereld dat bedrijven verantwoordelijkheid nemen voor hun afvalproduct.’’ Dat is iets wat de Engelse voetbalclub Forest Green Rovers en Anders Koffie gemeen hebben. Zo zie je maar dat je door op een andere manier te denken enorm ver kunt komen en goed voor de aarde kunt zorgen. 

Wij hebben misschien geen elektrische bus, maar wel onze Anders Koffiets en elektrische auto! We zijn zelfs bezig met een bak koffiets (voor mijn dochter Fenne en alle koffiebezorgingen). Anders Koffie blijft zich ontwikkelen en probeert altijd Andere manieren te zoeken om zo klimaatneutraal mogelijk te zijn. 

Wees anders, bestel Anders Koffie. 

Bron: https://www.facebook.com/100044259678037/posts/558487012303283/?d=n

Geef een reactie