Je bekijkt nu Circulaire Kweekset: Hoe kweek je je eigen Zwammen?
Circulaire oesterzwam kweekset

Circulaire Kweekset: Hoe kweek je je eigen Zwammen?

Wat leuk dat je een circulaire kweekset hebt gekocht bij Zwolsche Zwammen en Anders Koffie. Deze kweekset is gemaakt van een gebruikte lege koffiezak van Anders Koffie. In de circulaire kweekset zitten de juiste benodigdheden, je hoeft alleen nog maar koffiedik (hopelijk van Anders Koffie) toe te voegen. In de onderstaande video legt Yigit Ispir (eigenaar & onderzoeker Zwolsche Zwammen) uit hoe het kweken van de Zwolsche Zwammen precies werkt. 

1. Voeg 4-5 eetlepels koffie toe aan de kweekset
2. Wacht totdat de substraat wit is
3. Voeg meer koffie toe en herhaal stap 1 en 2 totdat je tas vol en wit is, dit kan 3-4 weken duren 🙂
4. Sproei af en toe wat water op het substraat als u denkt dat uw substraat aan het drogen is.
5. Zodra de zak vol en wit is, til je de sticker op of maak je eigen kleine gaatjes waar paddenstoelen uit kunnen groeien
6. Zorg ervoor dat uw tas niet in direct zonlicht en bij hoge temperaturen staat
7. Sproei je paddenstoelen af en toe met water zodat ze vochtig blijven (maar niet teveel water)
8. Geniet van je paddenstoelen als ze volgroeid zijn en klaar om te koken!  Gebruik je substraat voor je kamerplanten of tuin en stuur de lege zak terug naar ons zodat we er boodschappentassen van kunnen maken! 

Het restafval van de gekweekte zwammen, kun je mooi in de tuin of bij het compost neerleggen. Tenslotte kun je de gebruikte zak weer terug op de post doen naar Anders Koffie en Zwolsche Zwammen, want hier worden boodschappentassen van gemaakt. Zo heeft een gebruikte zak van Anders Koffie drie nieuwe levens! 

Tag @Anders Koffie en @Zwolsche Zwammen voor het resultaat en met de gekweekte oesterzwammen kun je bijvoorbeeld een heerlijke pasta of bitterballen maken. Stuur ons ook daar je foto van, wij houden immers van circulaire gerechten:)

Geef een reactie