Hoe doet Anders Koffie het anders?

Ons Concept

Het concept Anders Koffie is anders. Net als bij jouw thuis of bij jouw bedrijf gaan wij voor een duurzame en circulaire aanpak. Als je bij ons koffie bestelt, brengen wij de koffiebonen duurzaam per ‘bak koffiets’, elektrische auto of via Cycloon naar je toe. De zakken zijn aan de voorkant duurzaam gemaakt van 100% suikerriet afval. Daarnaast maken wij van de koffiedik circulaire natuurzepen en ten slotte halen we de lege zakken weer op. De lege zakken kunnen dan weer als grondstof voor andere doeleinden worden gebruikt. Hier worden bij Anders Koffie weer nieuwe producten van gemaakt, zoals bezorgtassen voor Kook Ook, boodschappentassen, rugtassen en circulaire oesterzwam kweeksets.

De Anders Koffiebonen worden biologisch geteeld en komen uit coöperaties van boeren uit groene koffiegebieden in Peru, Colombia, Mexico, Honduras, Ethiopië, Oeganda en Oost-Timor. Anders Koffie is ook begin dit jaar (2024) weer biologisch gecertificeerd onder Skal nummer 109390. Anders Koffie heeft op dit moment drie smaken, ‘De Grondlegger’, ‘De Opvolger’ en ‘De Doorzetter (tijdelijk niet leverbaar)’. De Grondlegger en De Opvolger zijn 100% Arabica bonen. De Doorzetter is 80% Arabica en 20% Robusta. De koffiebonen worden gebrand middels een ‘Loring koffiebrander’ die 80% minder CO2- uitstoot dan andere branders. De brander is zelfs bezig CO2-neutraal te worden, door middel van het plaatsen van zonnepanelen.

Mijn naam is Tjerk Kooistra en met Anders Koffie en met dit concept probeer ik de de afvalindustrie dat bij koffie komt kijken te beperken. Anders Koffie is een concept dat zelf verantwoordelijkheid neemt voor zijn afval, wordt jij daar ook onderdeel van?

Wees anders, bestel je koffie bij ‘Anders Koffie’. 

Verhaal achter Anders Koffie

Loring koffiebrander

De koffiebonen worden gebrand middels een ‘Loring koffiebrander’ die 80% minder CO2 uitstoot dan andere branders. De brander neemt ook weer gebruikte dozen terug om weer opnieuw te gebruiken.
Branding

Koffiezakken gemaakt van suikerriet afval

Bij Anders Koffie willen wij ook graag aan de voorkant zo duurzaam mogelijk zijn. Daarom zijn onze zakken gemaakt van suikerrietafval. Dit zorgt voor een hoge PE waarde en deze zakken halen wij ook weer op.
afval

Herkomst koffiebonen

De bonen worden biologisch geteeld en komen uit coöperaties van boeren uit groene koffiegebieden in Peru, Colombia, Mexico, Honduras, Ethiopië, Oeganda en Oost-Timor. Op dit moment kent Anders Koffie drie smaken, de 'Grondlegger', de 'Opvolger' en 'de doorzetter'.
Herkomst

Biologisch

De koffie is Skal© biologisch gecertificeerd, dit betekent dat de koffie van boer tot levering gedocumenteerd is en er biologische productie heeft plaatsgevonden. Dit wordt jaarlijks gecontroleerd bij Anders Koffie door Skal.
Biologisch

Duurzame levering

De koffiebonen van Anders Koffie worden op een duurzame manier bezorgd bij jouw thuis of bij jouw werk via de ‘Anders Koffiets’ , in omgeving Zwolle met de elektrische Koffautomaat of via Cycloon (Fietskoeriers).
Duurzaam

Circulair

Anders Koffie neemt aan de voor- en achterkant ook zijn verantwoordelijkheid over de zakken. De zakken zijn gemaakt van 100% suikerriet afval. Van de lege zakken en het afvalproduct (koffiedik) van de koffie maken wij nieuwe producten, zoals boodschappentassen en rugtassen en natuurzepen.
Circulair