Hoe doet Anders Koffie het anders?

Het Verhaal

Anders Koffie is anders. Net als jouw bedrijf gaan wij voor een duurzame en circulaire aanpak. Als je bij ons koffie bestelt, brengen we de koffie per ‘koffiets’, elektrische auto of via Cycloon naar je toe. De zakken van Anders Koffie zijn gemaakt van 100% suikerriet afval. Daarnaast dragen wij ook oplossingen aan voor de verwerking van het koffiedrab/koffiedik en ten slotte halen we de zak weer op. De lege zakken kunnen dan weer als grondstof voor andere doeleinden worden gebruikt. Hier worden bij Anders Koffie weer nieuwe producten van gemaakt, zoals boodschappentassen, rugtassen, circulaire oesterzwam kweeksets en nog meer! 

circulaire koffie anderskoffie
het verhaal anders koffie zakken

De Anders Koffiebonen worden biologisch geteeld en komen uit coöperaties van boeren uit groene koffiegebieden in Peru, Colombia, Mexico, Honduras, Ethiopië, Oeganda en Oost-Timor. Anders Koffie is ook begin dit jaar (2023) weer biologisch gecertificeerd onder Skalnummer 109390 door Skal. Anders Koffie heeft op dit moment drie smaken, ‘De Grondlegger’, ‘De Opvolger’ en ‘De Doorzetter’. De Grondlegger en De Opvolger zijn 100% Arabica bonen. De Doorzetter is 80% Arabica en 20% Robusta.  De koffiebonen worden gebrand middels een ‘Loring koffiebrander’ die 80% minder CO2- uitstoot dan andere branders. De brander is zelfs bezig CO2-neutraal te worden, door middel van het plaatsen van zonnepanelen.

Mijn naam is Tjerk Kooistra en met Anders Koffie doe ik het anders dan je tot nu gewend bent. Anders  Koffie is een initiatief dat zelf verantwoordelijkheid neemt voor zijn afval, daar wil je toch aan bijdragen?

Wees anders, bestel je koffie bij ‘Anders Koffie’. 

Loring koffiebrander

De koffie wordt gebrand middels een ‘Loring koffiebrander’ die 80% minder CO2 uitstoot dan andere branders. De brander neemt ook weer gebruikte dozen terug om weer opnieuw te gebruiken.
Branding

Bewustwording circulaire afvalverwerking

Bij Anders Koffie willen wij graag andere oplossingen aandragen voor het verwerken van het koffie afval en het belangrijkste is dit niet in de prullenbak te gooien, waar het juist nu vaak gegooid wordt. Bij bedrijven in Zwolle wordt de koffiedik opgehaald en bezorgd bij Zwolsche Zwammen, de Bloemenpluktuin of bij Zeepmakerij Hof van Breecamp in Zwolle.
afval

Herkomst koffiebonen

De bonen worden biologisch geteeld en komen uit coöperaties van boeren uit groene koffiegebieden in Peru, Colombia, Mexico, Honduras, Ethiopië, Oeganda en Oost-Timor. Op dit moment kent Anders Koffie drie smaken, de 'Grondlegger', de 'Opvolger' en 'de doorzetter'.
Herkomst

Biologisch

De koffie is Skal© biologisch gecertificeerd, dit betekent dat de koffie van boer tot levering gedocumenteerd is en er biologische productie heeft plaatsgevonden. Dit wordt jaarlijks gecontroleerd bij Anders Koffie door Skal.
Biologisch

Duurzame levering

De koffiebonen van Anders Koffie worden op een duurzame manier bezorgd bij jouw thuis of bij jouw werk via de ‘Anders Koffiets’ of de 'Koffautomaat'(elektrisch vervoer). Buiten Zwolle wordt koffie via Cycloon (duurzame bezorger) bezorgd. Vanaf 5 kilo gratis verzending.
Duurzaam

Circulair

Anders Koffie neemt aan de voor- en achterkant ook zijn verantwoordelijkheid over de zakken. De zakken zijn gemaakt van 100% suikerriet afval. Van de lege zakken en het afvalproduct (koffiedik) van de koffie maken wij weer nieuwe producten. Deze wordt bij je thuis opgehaald en hier worden weer nieuwe producten van gemaakt, zoals boodschappentassen, rugtassen, kweeksets en bloemenzakken.
Circulair