Hoe doet Anders Koffie het anders?

Het Verhaal

Anders Koffie is anders. Net als jouw bedrijf gaan wij voor een duurzame en circulaire aanpak. Als je bij ons koffie bestelt, brengen we de koffie per ‘koffiets’ naar je toe en dragen wij ook oplossingen aan voor de verwerking van het koffiedrap en tenslotte halen we de zak weer op. Dat kan dan weer als grondstof voor andere doeleinden worden gebruikt.

circulaire koffie anderskoffie
het verhaal anders koffie zakken

Mijn bonen worden biologisch geteeld en komen uit coöperaties van boeren uit groene koffiegebieden in Peru, Colombia, Mexico en Honduras. Anders Koffie is biologisch gecertificeerd onder Skalnummer 109390. Anders Koffie is een 100% Arabica. Ze worden daarna gebrand middels een ‘Loring koffiebrander’ die 80% minder CO2 uitstoot dan andere branders.

Mijn naam is Tjerk Kooistra en met Anders Koffie doe ik het anders dan je tot nu gewend bent. Wees anders, bestel je koffie bij ‘Anders Koffie’. 

Loring koffiebrander

De koffie wordt gebrand middels een ‘Loring koffiebrander’ die 80% minder CO2 uitstoot dan andere branders.
Branding

Bewustwording circulaire afvalverwerking

Bij Anders Koffie willen wij graag andere oplossingen aandragen voor het verwerken van het koffie afval en de belangrijkste is dit niet in de prullenbak te gooien, waar het juist nu vaak gegooid wordt.
afval

Herkomst koffiebonen

De bonen worden biologisch geteeld en komen uit coöperaties van boeren uit groene koffiegebieden in Peru, Colombia, Mexico en Honduras.
Herkomst

Biologisch

De koffie is Skal© biologisch gecertificeerd, dit betekent dat de koffie van boer tot levering gedocumenteerd is en er biologische productie heeft plaatsgevonden.
Biologisch

Duurzame levering

De koffiebonen van Anders Koffie worden op een duurzame manier bezorgd bij jouw thuis of bij jouw werk via de ‘Anders Koffiets’.
Duurzaam

Circulair

Anders Koffie neemt ook zijn verantwoordelijkheid over de gebruikte verpakking en het afvalproduct (koffiedik) van de koffie. Deze wordt bij u thuis opgehaald en wordt ingezet voor andere doeleinden.
Circulair