Je bekijkt nu Hoelang blijft (Anders) Koffie ‘vers’?
Zo blijft jouw koffie niet vers

Hoelang blijft (Anders) Koffie ‘vers’?

Wij krijgen regelmatig vragen over de versheid van onze koffiebonen! In deze blog leggen we je alles uit over hoe lang (Anders) Koffie vers blijft en geven we je tips hoe je de koffie zo goed mogelijk kan bewaren. 

De koffiebonen zijn tijdens het brandingsproces het verst. Ook al is de net gebrande koffie nog niet direct te drinken. De meeste koffiebranders laten de koffie nog een paar dagen rusten, hierdoor gaat de koffie ontgassen. Na de fase van rust, kan de koffie verpakt worden en dit is heel belangrijk voor de houdbaarheid van koffie. Het hebben van een luchtdichte verpakking is essentieel, maar de koffie moet ook nog kunnen ademen. Het ventiel in de zak zorgt hiervoor. Zo blijven de koffiebonen zo vers mogelijk!

Na het kopen van een nieuwe zak Anders Koffie wil je deze het liefst direct openmaken. Maar, wanneer koffie in contact komt met zuurstof, verliest het ontzettend snel haar smaak. De koffiebranders adviseren om de koffiebonen binnen 3 maanden te gebruiken. Op de achterkant van de Anders Koffiezakken staat de branddatum en onze koffie blijft wel één jaar goed, wel blijft het advies om de koffie binnen 3 maanden op te drinken. Dit komt doordat de kwaliteit van de bonen dus wel achteruit gaat. Dat betekent dat je de verse smaak van Anders Koffie zou moeten missen, zonde!

4 tips om de koffie zo goed mogelijk te bewaren: 

  • Luchtdicht bewaren: Wanneer je de Anders Koffie zak nog niet hebt geopend of na het openen weer dicht doet met de zip, bewaar je de koffie luchtdicht!
  • Bewaar koel en donker: Bewaar koffie op een koele, donkere plaats, zoals een voorraadkast of kelder. Blootstelling aan warmte en licht kan de kwaliteit van de koffie nadelig beïnvloeden. Vermijd daarom direct zonlicht.
  • Gebruik ongemalen koffiebonen: Heb je de mogelijkheid om jouw bonen zelf vers te maken? Gebruik dan ongemalen koffiebonen, boven gemalen koffie. Hele bonen behouden hun versheid langer.
  • Beperk blootstelling aan lucht: Open de koffiecontainer alleen wanneer je koffie wilt zetten en sluit deze zo snel mogelijk weer af. Hoe minder blootstelling aan lucht, hoe beter de koffie bewaard blijft.

Zin gekregen in verse koffie? Kijk gauw naar onze drie verschillende smaken in onze digitale koffiewinkel.

Geef een reactie