Je bekijkt nu Lekkere cappuccino of latte macchiato? Melk opschuimen, doe je zo!
Hoe maak je de perfecte cappuccino?

Lekkere cappuccino of latte macchiato? Melk opschuimen, doe je zo!

In deze blog geven wij jou acht tips hoe jij op een goede manier jouw melk voor de koffie kan opschuimen. Zo heb jij de lekkerste melk voor in jouw cappuccino of latte macchiato. Veel leesplezier en vergeet niet (Anders) Koffie te drinken tijdens het lezen van deze blogpost. 

De 8 Anders Koffie Tips: 

  1. Kies de juiste bonen

Voor een lekkere cappuccino of latte macchiato zijn goede bonen essentieel. Bij Anders Koffie hebben wij drie smaken op dit moment. Onze eerste smaak ‘de Grondlegger’ is een echte Anders Koffie Klassieker: het is een 100% arabica, een medium roast boon en is afkomstig uit groene corporaties uit Perú, Colombia, Honduras en México. Onze tweede smaak ‘de Opvolger is een sterke bak: het is ook een 100% arabica, maar een dark-roast boon en is afkomstig uit groene corporaties uit Peru en Ethiopië. Onze nieuwste smaak ‘de Doorzetter’ is een direct-trade: het is een 80% arabica en 20% robusta, een dark-roast boon en is afkomstig uit groene corporaties uit Oost-Indië en Oeganda. 

Neem een kijkje in onze digitale koffiewinkel voor ‘de Grondlegger’, ‘de Opvolger’, en/of de ‘Doorzetter’

  1. Kies de juiste melk:

Niet alle melksoorten zijn gelijk als het aankomt op opschuimen. Volle melk levert over het algemeen het beste schuim op vanwege het hogere vetgehalte. Als je de voorkeur geeft aan een lichtere textuur, kun je ook experimenteren met magere melk, sojamelk, amandelmelk of havermelk.Een tip voor als je liever vegan melksoorten wilt gebruiken: er liggen ook barista vegan melken in de supermarkt, die schuimen een stuk beter! 

  1. Gebruik verse melk:

Verse melk heeft een hoger eiwitgehalte, wat resulteert in steviger schuim. Probeer melk te gebruiken die zo vers mogelijk is voor het beste resultaat.

  1. De juiste temperatuur:

Warm de melk op tot ongeveer 65-70 graden Celsius voordat je begint met opschuimen. Dit zorgt voor een betere stabiliteit van het schuim en geeft je drankje de gewenste warmte.

  1.  Investeer in een goede melkopschuimer:

Of je nu kiest voor een stoompijpje op je espressomachine, een handmatige melkopschuimer of een elektrische melkopschuimer, een goed apparaat kan het ‘op’schuimproces aanzienlijk verbeteren. Zo kan je bij de blokker al voor €25 een goede melkopschuimer! Toch liever goedkoper uit zijn? Bij de Ikea kan je voor €0.99 cent een hand opschuimer kopen. 

  1. Maak gebruik van techniek:

Giet de melk in een kan en plaats de stoompijp net onder het oppervlak. Verwarm de melk totdat deze warm is en blijf dan de melk opschuimen door de kan schuin te houden en de stoompijp naar de oppervlakte te bewegen.

  1. Oefening baart kunst:

Het kan even duren voordat je de perfecte melkschuimtextuur hebt bereikt. Experimenteer met verschillende melksoorten, temperaturen en opschuimtechnieken totdat je de perfecte balans vindt die past bij jouw persoonlijke voorkeur.

  1. Voeg je eigen flair toe:

Voel je vrij om smaken toe te voegen aan je melk voordat je gaat opschuimen. Een vleugje vanille, kaneel of een scheutje ahornsiroop kunnen je koffie-ervaring naar een hoger niveau tillen.

Hopelijk helpen deze acht tips jou om de lekkerste koffie te zetten met de perfecte opgeschuimde melk! Oefening baart kunst, dus geef niet op en bestel direct alvast de koffiebonen bij onze digitale winkel!

Geef een reactie