Je bekijkt nu Verschillende koffieschenk soorten: de Moccachino
Hoe maak je een Moccachino?

Verschillende koffieschenk soorten: de Moccachino

In deze blog bespreken we weer een nieuwe koffieschenk soort: De Moccachino! Misschien heb jij weleens van deze heerlijke kop koffie gehoord. Een ding is zeker: als chocolade- en koffieliefhebber moet je de Moccachino eens hebben geproefd. Ben je benieuwd waar de Moccachino vandaan komt en hoe je deze heerlijke winterse kop koffie zelf kan maken, lees dan verder!

Wat is de Moccachino? 

De Moccachino is een koffievariant die geschikt is voor elk moment van de dag. De Moccachino is een krachtige variant van warme chocolademelk, samengesteld met een shot espresso en gestoomde melk. Het biedt een samenspel van hoogwaardige espresso met een vleugje chocolade, versterkt door een luchtige schuimlaag. Deze mix resulteert in een ideale balans tussen zoet en bitter, wat je vast lekker zal vinden! 

Waar komt de Moccachino vandaan?

De Moccachino vindt zijn wortels in Italië, waar de combinatie van espresso, gestoomde melk en chocolade een gevierde traditie is. De naam “Moccachino” is afgeleid van de stad Mocha in Jemen, bekend om de goede kwaliteit koffie. Het concept van de Moccachino werd geboren uit de Italiaanse passie voor koffie en de zoektocht naar nieuwe smaaksensaties. Het verhaal gaat dat barista’s in het bruisende koffie landschap van Italië op zoek waren naar een manier om de traditionele espresso te verrijken en te transformeren. Hier kwam de geniale combinatie van espresso, gestoomde melk en chocolade tot stand, wat leidde tot de geboorte van de Moccachino.

De ‘Anders Koffie’ Moccachino 

Ingrediënten:

 • 1 shot espresso
 • 150 ml warme melk (koemelk, amandelmelk of sojamelk)
 • Chocolade: 1 theelepel cacaopoeder of 20 gram gesmolten chocolade 
 • Verse slagroom, kan ook vegan slagroom zijn 
 • Cacaopoeder voor garnering of kleine stukjes chocolade 
 • Optioneel: Kaneelsuiker of 1 theelepel vanille siroop

Benodigdheden:

 • Espressomachine of sterke koffiezetapparaat
 • Melkopschuimer of steelpan
 • Lepel
 • Grote Mok of Glas

Instructies:

 1. Zet een sterke espresso (voor de Moccachino is een dark roast zoals de Opvolger of de Doorzetter aan te raden)
 2. Verwarm de melk:

Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur. Zorg ervoor dat de melk niet kookt, maar alleen warm wordt. 

 1. Schuim de melk op:

Gebruik een melkopschuimer om de melk op te schuimen tot een romige consistentie. Als je geen melkopschuimer hebt, kun je de melk ook opschuimen door deze krachtig te kloppen met een garde of een elektrische mixer.

 1. Voeg chocolade toe:

Roer de theelepel cacaopoeder of gesmolten chocolade door de opgeschuimde melk tot het goed gemengd is. Hierdoor ontstaat de heerlijke chocoladesmaak in de Moccachino.

 1. Combineer de espresso en melk:

Giet de verse espresso voorzichtig in de opgeschuimde melk en chocolade mix. Roer het geheel voorzichtig door met een lepel om de smaken te integreren.

 1. Optioneel: Voeg een klein beetje kaneelsuiker of vanille siroop toe 
 2. Als je het lekker vindt kan je altijd nog (vegan) slagroom toevoegen met wat cacaopoeder of stukjes chocolade, 
 3. Geniet van je zelfgemaakte ‘Anders Koffie’ Moccachino:

Zin gekregen in een lekkere Moccachino? Maar mis je de juiste koffiebonen? Neem een kijkje in onze digitale koffiewinkel.

Geef een reactie