Je bekijkt nu Van (Anders) Koffie drinken krijg je energie!
Anders Koffie geeft energie

Van (Anders) Koffie drinken krijg je energie!

Als het gaat om een energieboost, staat koffie bovenaan de lijst van natuurlijke stimulerende middelen. Laten we eens dieper ingaan op hoe het drinken van Anders Koffie je energielevel een grote opkikker kan geven.

Het drinken van koffie geeft je een energieboost!

Je weet vast dat koffie cafeïne bevat. Cafeïne wordt binnen 4 minuten al in je bloedbaan opgenomen en het is een stimulerende stof die je centrale zenuwstelsel activeert. Als je koffie drinkt is de cafeïne al na 4 minuten in je bloedbaan opgenomen. Zo vindt het zijn weg naar je brein, waar de cafeïne zijn werk kan doen. Cafeïne blokkeert het stofje adenosine (een neurotransmitter die slaperigheid bevordert), waardoor de energieverwekkende stofjes norepinephrine en dopamine groter worden. Hierdoor voelen mensen zich alerter en energieker. 

Verbeteren van fysieke prestaties

Of je nu een ochtendmens bent dat de sportschool induikt of een avondmens dat een energieboost nodig heeft voor een jog in het park, Anders Koffie is je partner in crime. Cafeïne stimuleert de afgifte van adrenaline, waardoor je fysieke prestaties verbeteren. Het is als een natuurlijke energiedrank zonder de kunstmatige toevoegingen – puur, krachtig en volledig natuurlijk. Dus, waar wacht je nog op? Neem een kopje Anders Koffie voordat je die sportschoenen aantrekt!

Welke koffie kan je het beste drinken om een energieboost te krijgen? 

Espresso! Omdat er bij zwarte koffie veel water bij wordt gedaan, gaat het cafeïnegehalte omlaag. Als je 100 gram (zwarte) koffie hebt, zit er 40 mg cafeïne in. In espresso daarentegen zit 212 mg cafeïne. 

Link: De drie Anders Koffie smaken zijn heerlijk als espresso! Neem zeker eens een kijkje in onze digitale winkel!

Iedereen reageert anders op koffie

Het is belangrijk op te merken dat iedereen anders reageert op koffie, en sommige mensen kunnen gevoeliger zijn voor de effecten dan anderen. Specifieke aanbevelingen kunnen ook afhangen van individuele gezondheidsomstandigheden.

Koffie staat in de schijf van vijf 

Het drinken van koffie heeft dus voordelen voor je energielevel, maar wist je ook dat koffie ook gezondheidsvoordelen heeft? Het drinken van gefilterde zwarte koffie staat niet voor niets in de schijf van vijf. Ook kan je afvallen van het drinken van zwarte koffie, in het verleden hebben wij hier ook een blog over geschreven: https://anderskoffie.nl/afvallen-door-het-drinken-van-zwarte-koffie/

Pak je favoriete koffiemok, vul hem met je favoriete Anders Koffiesmaak: De Grondlegger, de Opvolger en de Doorzetter, en geef jezelf de energieboost die je verdient. 

Voor deze blogpost zijn meerdere bronnen gebruikt:

  1. https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/koffie.aspxKoffie
  2. https://www.consumentenbond.nl/espressomachine/koffie-gezond
  3. Smith, A. P., et al. (1993). Investigation of the effects of coffee on alertness and performance during the day and night. Neuropsychobiology, 27(4), 217-223. 
  4. Nehlig, A., et al. (1992). Caffeine and the central nervous system: mechanisms of action, biochemical, metabolic and psychostimulant effects. Brain Research Reviews, 17(2), 139-170. 

Geef een reactie