Koffie en ijs klinkt als muziek in onze oren! In deze blog leggen wij jou alles uit over de affogato. We leggen uit wat de affogato is, waar het vandaan komt, hoe je zelf de affogato kan maken en we delen nog een leuke 18+ affogato tip! Veel leesplezier, pak er zeker een kopje Anders Koffie bij!
Wat is de affogato?
Een affogato is een shot espresso waar een bolletje ijs aan is toegevoegd. Meestal wordt de affogato met vanille-ijs gemaakt, maar slagroom-ijs of koffie-ijs is ook populair! Eigenlijk is de affogato meer een dessert dan een kopje koffie, lekker!
Waar komt de affogato vandaan?
De oorsprong van de affogato ligt in Italië! Het woord ‘affogare’ betekent verdrinken in het Italiaans, wat verwijst naar het feit dat een bolletje vanille-ijs “verdrinkt” in een shot hete espresso. Voor het ontstaan van de affogato gaan we terug naar het jaar 1950, in deze tijd kwamen er meer ijssalons in Italië. In Italië eten ze de affogato als dessert, maar in principe kan dit toetje de hele dag gegeten worden.
Het Anders Koffie affogato recept:
Het maken van affogato is heel simpel!
- Neem een cappuccino- of koffieglas, een bolletje roomijs van goede kwaliteit en een kopje sterke espresso;
- Meng de espresso en schenk deze over het ijs;
- Top eventueel met slagroom, fijngehakte nootjes of stukjes chocolade.
18+ affogato tip:
- Voeg een likeur (bijvoorbeeld stroopwafel- of hazelnoot likeur) toe!
- De Affogato is ook heerlijk met baileys.
Veel succes met het maken van jouw affogato. Nog geen koffiebonen voor deze Affogato? Bestel ze in onze digitale winkel! Laat ons via de sociale media zien hoe het is gelukt!