Je bekijkt nu 12 Tips voor de beste koffie
tips beste koffie

12 Tips voor de beste koffie

Iedereen wil natuurlijk de allerlekkerste koffie. Hierbij twaalf tips zodat jij thuis de lekkerste en beste kwaliteit koffie kunt drinken.

  1. goede kwaliteit koffie

Wanneer je een goede kwaliteit koffie hebt, weet je bijna wel zeker dat je kopje koffie lekker smaakt. Bij Anders Koffie hoef je nooit te twijfelen aan de kwaliteit van de koffie. Ga jij voor de krachtige opvolger of toch voor de klassieke grondlegger? Neem een kijkje in onze digitale koffiewinkel! 

  1. bonen

Een goed kopje koffie begint natuurlijk bij koffiebonen. Koffiebonen zijn over het algemeen sterker van smaak dan gemalen koffie. Heb jij geen bonenmachine? Geen probleem! Je kunt de koffiebonen ook zelf malen. Om in het circulaire wereldje te blijven: je kunt vaak erg goedkoop bij de kringloop een koffiemolen halen. Heb je geen zin om zelf het harde werk te doen? Dan bestaan er tegenwoordig ook nog elektrische koffiemolens.

  1. bonen goed bewaren (Anders Koffie sluitstrip) 

Het is enorm belangrijk dat je de bonen goed bewaart. Laat de koffie in de originele zak zitten en laat er zo min mogelijk lucht bij komen. Bij Anders Koffie hebben we hier iets handigs voor: de sluitstrip. Hierdoor kun je gemakkelijk je koffie in de originele zak laten zitten. 

  1. de ruimte waar jij je koffie bewaart

Bewaar je koffie altijd in een koele en donkere ruimte. De koelkast en/of diepvries is echter een zeer slecht idee. Vocht beïnvloedt de natuurlijke oliën van de koffiebonen en daardoor de smaak. Bescherm je koffie dus tegen vocht! 

  1. verwarm je koffiekop

Iets wat je misschien nog niet wist, maar wat ze in vele cafés en restaurants doen: het verwarmen van de koffiekop. Spoel voordat je de koffie gaat inschenken je koffiekop af met warm water. Hierdoor blijft je koffie langer warm, komt de smaak beter uit en heb je een lekkere warme kop vast. 

  1. koffiemachine

Een goede koffiemachine bevordert de kwaliteit van de koffie. Zelf zijn wij erg fan van de koffiemachines van Jura, aangezien deze machines erg gebruiksvriendelijk zijn, je deze ook makkelijk schoon kunt houden en de kopjes koffie natuurlijk erg lekker zijn. 

  1. malers tip

Wanneer je koffie te bitter is kun je de malingsgraad beter iets grover zetten. Wanneer je koffie te zuur is, kun je de malingsgraad juist beter minder grof zetten.

  1. houd je koffieautomaat schoon

Om bijsmaken te voorkomen is het belangrijk om je koffieautomaat regelmatig schoon te houden. Anders gaat er kalk aan je apparaat ophopen. Probeer elke week je automaat schoon te maken en voorkom bijsmaken!

  1. water

Koffie bestaat voor 98% uit water. Logisch dus dat water effect op de kwaliteit van koffie heeft. Iets wat veel mensen vergeten, maar wel een goede tip is: ververs dagelijks het water dat in het reservoir van de machine zit. Dit voorkomt vieze bijsmaken. 

  1. drink de soort koffie die jij het lekkerste vindt

Van cappuccino, lungo tot espresso. Drink de soort koffie die je het lekkerste vindt. Het is altijd leuk om voor de afwisseling een keer wat anders te drinken, zoals ijskoffie. 

  1. maak een koffie speciaal 😉 

Je kunt wat kaneelsuiker door je koffie doen om het wat zoeter te maken. Ook kun je slagroom op je koffie doen om het wat romiger te maken. Je kunt het echt afmaken door een siroop door de koffie te doen. 

  1. schaf een melkschuimer aan!

Ben jij fan van een cappuccino of latte macchiato? Met een melkopschuimer kun jij thuis net zo lekker je cappuccino of latte maken als in een restaurant. Je kunt een automatische melkopschuimer halen of wanneer je het liever iets goedkoper wilt, kun je al voor €2 al bij de Ikea een hand melkschuimer halen. 

Hopelijk kun je hierdoor de lekkerste (Anders)Koffie thuis maken! Wil jij ook (h)eerlijke, biologische en circulaire koffie? Neem een kijkje op onze website voor meer informatie en bestel in onze webshop!

Geef een reactie